BIOGRAFIE

 

Ik ben Berlinda Brandes, geboren in Almelo op 20 november 1974. Ik ben met Linedance begonnen in 1998 bij dansschool Elkerbout in Almelo. In 2002 ben ik gaan dansen in Havelte bij de Railroaddancers. Ik heb hier van verschillende bekende instructeurs les gehad en heb hier ook voor het eerst les gehad van Natalina Laner. Vanwege de afstand naar Havelte ben ik nu weer in Almelo gaan dansen. In 2004 ben ik begonnen met prive training bij Natalina Laner. Door mijn enthousiasme is mijn man ook gaan dansen. Hij danst Crystal Newcomer.

Ik ben aan DCWDA wedstrijden mee gaan doen in 2000. Ik heb eerst een jaar Open Newcomer gedanst. Daarna 4 jaar Open Novice gedanst. In 2004 ben ik begonnen in Open Intermediate.

Op dit moment dans ik bij de Newland Countrydancers. Hier kreeg ik 1 keer per maand les van Tom Mickers. In 2005 ben ik Crystal Intermediate gaan dansen. In 2007 ben ik wereldkampioen geworden in deze klasse. Hierdoor ben ik nu overgegaan naar een hogere divisie te weten Crystal Advance.

In 2008 ben ik in Kalkar wereldkampioen Crystal Advance geworden. Hierdoor ben ik nu klaar in Classic Line. Om de status JEWEL te krijgen zal ik mij nu gaan richten op de Showcase Crystal divisie. Een keer in de maand krijg ik nu training van Roy Verdonk.